Posted Wed, 27 Apr 2022 19:47:25 GMT by Debi Rogers LCCA
Good afternoon,

I have an Automate task that uploads files to SharePoint Online (O365).  This job has successfully ran hourly for the last 2 years.  Sometime after Friday night, it stopped working.  The Automate task now gives an error:  The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.  I cannot upload, download, single files, multiple files, or use the folder icon to connect.  I have tried different users and different SharePoint Online sites.  Everything gives a 500 error.  I can get to the SharePoint Online sites manually through a browser  on our Automate server and it will successfully connect and upload/download.  The interesting thing is that Microsoft published an incident that started at the same time as my issue.  MS claims their issue is resolved, but my error persists.  There issue did have to do with them doing an update.  I expect MS made a change that broke something.  I have not located any changes that happened on our side.  

Does anyone have a task that uploads/downloads to SharePoint Online that is currently working (just looking for confirmation whether or not it is just me)?  Or do you have any other thoughts?

Thanks in advance for your time!
Automate Desktop - 11.3.10.65
Windows 2016 Server
Posted Sat, 21 May 2022 00:54:08 GMT by Nick Evans Systems Specialist
Hi Debi,&nbsp; I had similar issue with AutoMate 11 using SharePoint Online<br> <br> <strong>*** The below is my own personal knowledge and sharing in case others are having similar issue. Use steps/advise at your own risk ***&nbsp;</strong><br> <br> Even if you download and install 11.6 it will not resolve this issue.&nbsp; &nbsp;It requires this patch.<br> <br> I worked with HelpSystems support. Last communication I had with support was 11/2021 and&nbsp;development team was working to get it fixed for 11.7 next release.&nbsp; No ETA at that time.<br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif">Originally&nbsp;</span></span></span>it required 2 changes to resolve.&nbsp; <strong>Start with 2 change</strong> and if that works skip Change 1 dealing with TLS<br> <br> <strong>1st change </strong>was with Window Server Client Protocols&nbsp;<br> <br> I used a tool called IIS Crypto 3.1 Nartac Software and had to enable Client Protocols for TLS 1.0&nbsp;<br> Seems either AutoMate or SharePoint required this the lower level.&nbsp; Thinking Microsoft windows updated this since TLS 1.2 is standard.<br> <br> For Server Protocols&nbsp;&nbsp; enable:&nbsp;<br> Multi-Protocol Unified Hello<br> PCT 1.0<br> SSL 2.0<br> TLS 1.1<br> TLS 1.2<br> <br> For Client:&nbsp; enable:&nbsp;<br> Multi-Protocol Unified Hello<br> PCT 1.0<br> SSL 3.0<br> TLS 1.0<br> TLS 1.1<br> TLS 1.2<br> <br> <br> <strong>2nd change</strong> was to replace AM11 SharePoint plug-ins with updated ones from AutoMate support.<br> I originally replaced the AM11 plug-ins with AM9 and that worked and then AutoMate support provided AM11 plug-ins<br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">This patch is for AM11 Desktop 32 bit. If using 64 bit check with HelpSystems Support for help&nbsp; - I don't know if the plug-ins are the same for 32 and 64 bit</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">Installation Steps:</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">1. Shutdown any Automate 11 windows currently open and stop the AutoMate11 service.</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">2. Change directory to C:\Program Files (x86)\AutoMate 11&nbsp; &nbsp;</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">3. Rename the following files with the .bkup extension, or otherwise back the files up.<br> <br> Files</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">1. AutoMate.Plugins.SharePoint.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">2. AutoMate.Plugins.SharePoint.Runtime.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">3. AutoMate.Plugins.SharePoint.Server2013.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">4. AutoMate.Plugins.SharePoint.UI.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">5. Microsoft.SharePoint.Client.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">6. Microsoft.SharePoint.Client.Runtime.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">7. Microsoft.SharePoint.Client.Search.dll </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">8. Microsoft.SharePoint.Client.WorkflowServices.dll</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">4. Unzip the debug patch file&nbsp;<strong>AM-19887-11.4.11.2-test-patch-20210216.zip </strong>and copy the replacement DLLs to the&nbsp;C:\Program Files (x86)\AutoMate 11 directory. </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">The replacement DLLs <strong><em>may</em></strong> need to be unblocked (via the properties window) Right click on the files &gt; select properties &gt; check if there is unblock option</span></span></span></span></span> (If it needs to be unblocked it will be on general tab bottom right under the advanced button)</span></span></span><br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">5. Restart the AutoMate 11 service.</span></span></span></span></span></span></span></span><br> <br> <span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:10.5pt"><span style="background:whitesmoke"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:&quot;Hind Vadodara&quot;"><span style="color:#333333">6. Try running your SharePoint online task again </span></span></span></span></span></span></span></span><br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> &nbsp;

You must be signed in to post in this forum.